Vilnios upėje sulaikyti neblaivūs brakonieriai ‼️

, paskelbta balandžio 24, 2020

Vilnios upėje sulaikyti neblaivūs brakonieriai ‼️

2020 m. balandžio 20 d. tikrinant, kaip meškeriotojai laikosi žūklės taisyklių, buvo pastebėti du asmenys, žvejoję natūralios kilmės masalais upės ruože, kur tai daryti draudžiama. Patikrinus paaiškėjo, kad asmenys dar buvo sugavę du kiršlius. Šiuo metu juos žvejoti yra uždrausta dėl vykstančio neršto.

Asmenys buvo nusiteikę agresyviai, todėl buvo iškviestas ne tik aplinkos apsaugos ekipažas, tačiau ir policijos pareigūnai. Asmenys buvo neblaivūs, abiem nustatytas vidutinis girtumas. Vienas jų, nevykdė teisėtų policijos reikalavimų, keikėsi viešoje vietoje, todėl buvo surakintas antrankiais ir išvežtas į policijos komisariatą.

Už neteisėtą žvejybą kiekvienam brakonieriui teks sumokėti nuo 120 iki 300 eur. baudą ir atlyginti gamtai padarytą žalą – 290 eur. Taip pat turėtų būti nubausti už viešosios tvarkos pažeidimus.

Primename, kad nuo Vilnios upės žiočių iki Rokantiškių užtvankos bei Žeimenos upėje, visus sugautus upėtakius, kiršlius, lašišas ir šlakius nuo šiol privaloma paleisti. Be to, Vilnios upėje, nuo žiočių iki Rokantiškių užtvankos, draudžiama žvejoti naudojant natūralios kilmės masalus ir daugiau kaip vieną vienšakį kabliuką.

Labai dėkojame, ypač operatyviai sureagavusiems, policijos pareigūnams bei aplinkos apsaugos inspektoriams.

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *