Sučiupti žeberklu ir meškere brakonieriavę asmenys❗️⛔️📢

, paskelbta lapkričio 6, 2020

Vakar asociacijos nariams ir savanoriams vykdant stebėseną prie vienos iš lašišinių upių, buvo pastebėtas atvažiuojantis automobilis, iš kurio išlipo trys asmenys ir sparčiu žingsniu nuskubėjo prie lašišinių žuvų nerštaviečių.
Vienas jų brakonieriavo užkabinamuoju būdu su meškere, kitas braidė ties nerštavietėmis ir kėsinosi žeberklu nudurti ten neršiančias lašišas.

Smagu, jog šį kartą pavyko užkirsti kelią nusikaltimui prieš gamtą ir išsaugoti ten neršiančias lašišas. Įdomu tai, kad asmenys iki šios upės sukorė daugiau nei 100 km. Darantys pažeidimą buvo nufilmuoti, o paklausus ką veikia prie upės, atkakliai tvirtino, kad atvyko pasigrožėti gamta, pasivaikščioti ir pafotografuoti. Iš asmenų buvo atimti visi brakonieriavimo įrankiai, įskaitant ir daugiau nei 500 Eur kainuojantį prožektorių, bei naktinio matymo žiūronus. Taip pat šiems asmenims bus paskirtos baudos nuo 120 iki 350 Eur.

Dėkojame Lietuvos policija už pagalbą!

Primename, kad šiuo metu lašišinėse upėse bet kokia mėgėjiška žvejyba draudžiama, o pamatę daromus pažeidimus, praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112. Turintys informacijos apie įtartinus asmenis ar kitos svarbios informacijos – susisiekite su mumis.

Kartu mes galime daugiau!

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *