Kokia iš tikrųjų yra verslinė ir mėgėjiška menkių žvejybą Lietuvoje:

, paskelbta gruodžio 23, 2020
Kokia iš tikrųjų yra verslinė ir mėgėjiška menkių žvejybą Lietuvoje:
Kaip daugelis žinote, nuo 2020 m. sausio mėn. verslinė bei mėgėjiška menkių žvejyba Lietuvoje uždrausta dėl kritiškai sumažėjusių išteklių.
BET iš tikro nepaisant galiojančio menkių žūklės draudimo, žvejai verslininkai galėjo sugauti net 113 tonų menkių! Iš jų, net 11,3 tonų gali sugauti priekrantės žvejai deklaruodami, kad ši žuvis – tik priegauda. Tad akivaizdu, jog tikrasis draudimas taikomas tik žvejams mėgėjams.
Žvejams verslininkams dėl pritaikyto menkių žvejybos draudimo mokamos kompensacijos už pasitraukimą iš verslo, leidžiama priegauda, kuria yra naudojamasi, o gidams, kurie plukdė žvejus mėgėjus pramoginei žūklei, belieka visiškai sustabdyti savo veiklą…
Kadangi žvejai verslininkai piktnaudžiauja „priegaudą“ buvo nuspręsta imtis griežtesnių apribojimų ir 2021 m. palikti tik 33 tonų priegauda. Puiku, tačiau ar tai išspręs žvejų verslininkų veiklos padarinius naudojantis suteikta priegauda? Ne. Tad ir vėl realus draudimas bus taikomas TIK žvejams mėgėjams, kuriems menkių žvejyba yra apribota pilna apimtimi.
Dar vienas įdomus aspektas. 2021 m. žvejai verslininkai menkes galės imti ir iš gaudyklių, kuriose žuvis išlieka gyva ir ją būtų galima paleisti.

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *