Taip hidroelektrinė sunaikino lašišinių žuvų ikrus Vilnioje‼️

, paskelbta gruodžio 23, 2020
Taip hidroelektrinė sunaikino lašišinių žuvų ikrus Vilnioje‼️
Iškart po lašišų neršto ant Vilnios upės Rokantiškių užtvankos esanti UAB „Saunera“ hidroelektrinė nusausina visą žemutinę upės dalį ir sunaikina visus lašišinių žuvų ikrus. Staigūs vandens pokyčiai vyksta 4 – 5 kartus per parą!!!
Bet panašu, kad savininkams tai nė kiek nerūpi, nes jei nėra vandens, jų turbinos tolygiai dirbti negali. Ir kam čia rūpi ta gamtos apsauga? O juk Vilnios upė yra viena iš tinkamiausių upių lašišų nerštui, kurioje, drąsiai galime pasakyti, yra užtikrinta geriausia apsauga nuo brakonieriavimo Lietuvoje. Tačiau visa tai sunaikina UAB „Saunera“ (pagal 2019 m. Rekvizitai.lt duomenis generuojanti vos 10 000 – 20 000 Eur pajamų per metus).
Pirmą kartą apie šiuos besikartojančius incidentus pranešėme dar 2014 m., tačiau tai vyksta iki šiol ir nei vienai institucijai, Ministrams ar Viceministrams tai nerūpėjo.
Tad šį kartą už Vilnios upės apsaugą norime padėkoti ne savanoriams, kurie pastaruosius dvejus mėnesius dienomis bei naktimis budėjo prie šios upės saugodami lašišas nuo brakonierių, o Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Aplinkos ministerija ir jos buvusiems Ministrams Valentinas Mazuronis, Kestutis navickas, Kęstutis Mažeika ir Viceministrams Linas Jonauskas, Martynas Norbutas,
už tai, kad siekiant išspręsti šią problemą nepadarė NIEKO, nors puikiai apie ją žinojote…
Simonas Gentvilas, Kęstutis Navickas, Aistė Gedvilienė, Linas Jonauskas, Olga Vėbrienė ar galime gauti Jūsų pažadą, kad pagaliau bus pasidomėta minėtos hidroelektrinės veikla bei jos milžiniška žala gamtai?
 

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *