Šiandieną Aiste Gedviliene ir dar 39 seimo nariai užregistravo verslinės žūklės draudimo pataisas.

, paskelbta kovo 15, 2021
Šiandieną Aiste Gedviliene ir dar 39 seimo nariai užregistravo verslinės žūklės draudimo pataisas, kuriomis siūloma:
🐟 Drausti verslinę žvejybą ežeruose ir upėse!
(išimtis palikta tik stintų žvejybai nuo ledo švenčių metu su tradiciniais žvejybos įran-kiais, be jokios priegaudos).
 
🐟 Drausti verslinę žvejybą 15, 16, 17, 27, 28 priekrantės žvejybos baruose jūroje (prie Kuršių marių ir Šventosios upės žiočių) ir 300 m atstumu nuo kranto.
 
🐟 Drausti verslinę žvejybą Kuršių mariose ir Nemuno žemupyje!!
(išimtis palikta stintų žvejybai, kurioje galima TIK pugžlių ir invazinių žuvų priegauda, Nėgių žvejyba tradiciniais bučiukais be priegaudos. Taip pat verslinė žvejyba leidžiama Nemuno polderiuose, kuriuose nukritus vandens lygiui žuvis žūsta).
 
Įstatymas numato, kad ežeruose verslinė žvejyba privalo pasitraukti iki 2022 liepos mėnesio, o Kuršių mariose bei priekrantėje palaipsniui iki 2024 metų. Toks laikotarpis nustatytas dėl vers-linės žvejybos įmonių projektinių įsipareigojimų. Priėmus įstatymą, Aplinkos ministerija pri-valės sukurti kompensacijų mechanizmą.
Tad sveikiname žvejus mėgėjus bei visus Lietuvos piliečius su dar vienu dideliu, svarbiu žingsniu į priekį! 🐟🇱🇹🐟
Įstatymas tikrai geras, tad dabar visi, kurie pažįstate ir bendraujate su seimo nariais netingėkite ir apšvieskite juos neabejotina šio įstatymo svarba bei reikalingumu.
O jeigu turite klausimų, rašykite į komentarus ir kovo 17 dieną 18:00 live pokalbio su Aiste Gedviliene metu į juos atsakysime.
 
Labai dėkojame Aistė Gedvilienė ir jos patarėjai Gintana Kepalaitė Matiekuvienė.
Įstatymą palaiko ir kartu teikia: Ingrida Šimonytė, Andrius Vyšniauskas, Audrius Petrošius, Arūnas Valinskas, Viktoras Pranckietis, Romualdas Vaitkus, Kasparas Adomaitis, Tomas Vytautas Raskevičius, Ieva Pakarklytė, Morgana Danielė, Andrius Mazuronis, Viktoras Fiodorovas, Valentinas Bukauskas, Artūras Skardžius, Aidas Gedvilas, Mindaugas Puidokas, Vaida Giraitytė, Emanuelis Zingeris, Linas Jonauskas, Tomas Bičiūnas, Arvydas Nekrošius, Kęstutis Mažeika, Juozas Baublys, Jonas Gudauskas, Laima Andrikienė, Mykolas Majauskas, Algis Strelčiūnas, Arvydas Pocius, Jurgita Sejonienė, Irena Haase, Dalia Asanavičiūtė, Sergejus Jovaiša.
Taip pat tikimės sklandaus ir greito darbo kompensacijų projekto kūrime Aplinkos ministerija Simonas Gentvilas, Eimantas Norkūnas, Marius Čepulis, Raimundas Imbrasas.

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *