Štai taip hidroelektrinė sunaikino lašišinių žuvų ikrus Vilnioje🇱🇹❌❌🆘

, paskelbta balandžio 25, 2021
Štai taip hidroelektrinė sunaikino lašišinių žuvų ikrus Vilnioje🇱🇹❌❌🆘
Šiuo metu vyksta kiršlių nerštas bei iš ikrelių ritasi upėtakiai, lašišos ir šlakiai. BET, visą tai sunaikina hidroelektrinės. Taip šiandien atrodė Vilnios upė, kurioje yra Rokantiškių užtvankoje dirbanti UAB „Saunera“ hidroelektrinė (nuotraukos darytos 30 min. skirtumu). Ji kiekvieną dieną nusausina visą žemutinę upės dalį ir sunaikina visus lašišinių žuvų ikrus. Staigūs vandens pokyčiai vyksta 4 – 5 kartus per parą!!!
Bet panašu, kad savininkams tai nė kiek nerūpi, nes jei nėra vandens, jų turbinos tolygiai dirbti negali. Ir kam čia rūpi ta gamtos apsauga ar sunaikinti ištekliai?
O juk Vilnios upė yra viena iš tinkamiausių upių lašišų nerštui, kurioje, drąsiai galime pasakyti, yra užtikrinta geriausia apsauga nuo brakonieriavimo Lietuvoje. Tačiau visa tai sunaikina UAB „Saunera“ (pagal 2019 m. Rekvizitai.lt duomenis generuojanti vos 10 000 – 20 000 Eur pajamų per metus).
Pirmą kartą apie šiuos besikartojančius pažeidimus pranešėme dar 2014 m., tačiau tai vyksta iki šiol ir nei Aplinkos ministerija, nei Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija nerūpi.
Nepaisant to, nepasiduodame ir šiandieną dar kartą kreipėmės į Aplinkos ministeriją, kad būtų sukurtas žalos skaičiavimo mechanizmas ir už tokius veiksmus atsakingi asmenys būtų baudžiami už gamtos niokojimą.
 

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *