Kodėl Aplinkos ministerija gina tokia verslinę žvejybą❓❌

, paskelbta sausio 14, 2022
Kodėl Aplinkos ministerija gina tokia verslinę žvejybą❓❌
Kreipėmės į aplinkos ministeriją dėl paaiškinimo kodėl ir kuo remiantis buvo leista naudoti naujo tipo jūrinės gaudyklės Kuršių mariose, kurios yra gerokai efektyvesnės už seno tipo gaudykles. Taipogi prašėme šias gaudykles uždrausti iki kol bus priimti nauji teisės aktai draudžiantys ir/ ar ribojantys verslinę žvejybą.
Praėjus visiems numatytiems terminams, vėluojant Aplinkos ministerija pagaliau atsakė.
Tačiau deja atsakymas buvo niekinis, nes nors Simonas Gentvilas viešai ir pasisako už „tradicinę“, taip vadinamą „amatininkų“ verslinę žūklę, gautame rašte nurodyta, jog modernios gaudyklės uždraustos nebus, o kodėl jas apskritai leido naudoti išvis neatsakė.
Dar vienas įdomus niuansas. Aplinkos ministerija taisyklėse net nėra aprašiusi šių gaudyklių dydžio, nėra pavaizduotos jų konstrukcijos. Tad žvejai verslininkai iš esmės gali statyti bet ką ir tai vadinti gaudykle, jei tik atitinka tinklo akies dydis.
Susisiekus su „visažiniu“ ministro patarėju Marium Čepuliu bei pasiūlius kartu išplaukti į marias, kad pats pamatytų kaip išties atrodo realūs šių gaudyklių sugavimai, taip pat gavome neigiamą atsakymą, nes jis jau ir taip viską žino ir pasitiki mokslininkų ataskaitomis, kurios yra parengiamos remiantis tų pačių verslininkų pateikiamais miglotais duomenimis. Patogu ar ne?
Labai tikimės, jog artėjant seimo rudens sesijai kiti seimo nariai išsamiai, nepaviršutiniškai susipažins su esama situacija ir nekovos už šį nešvarų verslą bei pritars pakeitimams, kurie turės realios naudos Kuršių marioms bei išteklių būklei.

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *