Reidas Kuršių mariose

, paskelbta sausio 14, 2022
 Žinant galimas žvejų verslininkų ir pajūrio gamtos apsaugos glaudžias draugystes ir tai, jog per du mėnesius, kai beveik kasdien būname prie Kuršių marių, gamtos apsaugos pareigūnų nematėme nė karto, kreipėmės į Aplinkos apsaugos departamentas, kad reidą atliktų pareigūnai iš kito rajono, o kartu dalyvauti būtų pakvieti ir mūsų asociacijos nariai.
Nors reidas praėjo be įdomesnių įvykių ir verslininkų sugavimai dėl netinkamo oro buvo prasti, iškart po reido Aplinkos apsaugos departamentas gavo skundą iš žvejų verslininkų asociacijos.
Žvejų asociacija nurodė, jog neva reidui vadovauja mūsų asociacijos nariai, piktinosi, kad juos tikrina kito rajono pareigūnai, kad nebuvo surašyti patikrinimo protokolai, kuriais ko gero žvejai verslininkai norėjo pasididžiuoti. Pažymime, jog protokolai išties nebuvo rašomi, tačiau tai buvo daroma dėl greitai gendančios žuvies.
Tikėtina, jog tokiais savo veiksmais, kaltinimais ir skundais žvejai verslininkai siekia daryti spaudimą pareigūnams, kad šie daugiau nebeatvyktų.
Bet kodėl gi žvejų verslininkų asociacija taip bijo gamtos apsaugos iš kito regiono jei yra tokie sąžiningi kaip skelbiasi? Jei neturi ko slėpti tai ir bijoti neverta, tiesa?
Ar dar ilgai seimo nariai gins verslą, kuris taip bijo nesuderintų patikrinimų, kad net griebiasi spaudimo valstybės tarnybos darbuotojams?

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *