Tai ar šėrėme gyvas nėgės brakonieriams❓🪱

, paskelbta gegužės 25, 2023
Plačiai nuskambėjo kaltinimai, kad mūsų asociacijos narys sulaikius brakonierius juos sumušė, atėmė batus, įmetė į ledinį vandenį ir privertė suvalgyti po gyvą nėgę. Tačiau gavus teismo nuosprendžius galime papasakoti kokia iš tiesų realybė ir iš kur ši istorija.
2023 m. Pradžioje asociacijos nariai per porą savaičių 2 kartus sulaikė tuos pačius brakonierius, kurie neleistinu būdu ir neleistinu laikotarpiu gaudė nėges. Po šių įvykių brakonieriai pradėjo mūsų nariams grasinti, kad neva jei neleisime jiems “pasigauti žuvies” jie mums pridarys problemų ar „pasigavę“ susidoros. Po šių žinučių gavus iš vaizdo kameros nuotrauką, kad tie patys asmenys vėl pasirodė, iškvietėme AAD pareigūnus, kurie nuvykę į įvykio vietą juos sulaikė. Kaip paaiškėjo asmenys negana to, kad brakonieriavo dar ir sudaužė asociacijos vaizdo kamerą. Tai matydamas mūsų narys nuvyko į vietą kur paaiškėjo, kad prie sulaikytų brakonierių atsirado ir gerai žinomi asmenys, kurie užsiima versline žvejyba Kuršių mariose. Na ir tada prasidėjo.
Šie žvejai verslininkai tikino, kad sulaikyti brakonieriai dar vakar buvo sumušti, jiems sumaitintos žuvys ir dar daugybę nebūtų dalykų. Nieko neslėpdami rėkavo, kad dabar atsiimsit už asociacijos veiklą prieš jų verslą ir įtikinėjo brakonierius rašyti pareiškimus ko pasėkoje brakonieriai įgavę drąsos ir paskatinti, kad verslininkai “apmokės visas išlaidas” parašė ant mūsų narių pareiškimus.
‼ Taigi kuo viskas pasibaigė?
Prasidėjus apklausom bei tyrimui paaiškėjo, kad asmenys neturi aprašytų sužalojimu bei negalėjo įrodyti nieko apart to, kad patys pavogė vaizdo kamerą. O supratę, kad meluodami gali prisidirbti patys, pradėjo mums rašyti, kad atlygins patirtus nuostolius.
Tad kad ir kokia brakonierių fantazija buvo laki, bet bylą dėl išgalvotų kaltinimų prokuroras nutraukė. O abu brakonieriavę asmenys pripažinti kaltais dėl turto sunaikinimo. Jiems paskirta bausmė – laisvės apribojimas ir įpareigojimas 6 mėnesius nuo 22:00 iki 06:00 būti namuose. Taip pat per 3 mėnesius atlyginti mūsų asociacijai padarytą turtinę žalą.
Dėkojame policijos pareigūnams bei tyrėjams, kurie išsiaiškino kas yra kas.
O mieli brakonieriai, tai dar viena pamoka jums, kad grasinimais mūsų neišgąsdinsite ir kad neverta vogti žuvų, meluoti, pasisavinti ar sunaikinti ne savo turtą.

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *