Už žvejybą Vilniaus miesto centre teks atlyginti net 600 Eur žalą gamtai❗️❌📢

, paskelbta rugpjūčio 24, 2020

Už žvejybą Vilniaus miesto centre teks atlyginti net 600 Eur žalą gamtai❗️📢

Gavus pranešimą, kad pačiame Vilniaus miesto centre žvejojama draudžiamu būdu, atvykome į nurodytą vietą kur išties pastebėjome asmenį žvejojantį gyvos kilmės masalais. Nedelsiant susisiekėme su Vilniaus gamtos apsaugos pareigūnais ir jiems atvykus, pažeidėją operatyviai sulaikėme.
Sulaikius minėtą pažeidėją paaiškėjo, kad jis neleistinu būdu sužvejojo 4 marguosius upėtakius bei 13 srovinių aukšlių. Už šią neteisėtą žvejybą pažeidėjui teks sumokėti nuo 120 iki 300 Eur baudą ir atlyginti gamtai padarytą žalą – 599,5 Eur. Taip pat buvo konfiskuoti turimi žūklės įrankiai.

Primename, kad nuo Vilnios upės žiočių iki Rokantiškių užtvankos bei Žeimenos upėje, visus sugautus upėtakius, kiršlius, lašišas ir šlakius privaloma paleisti. Be to, Vilnios upėje, nuo žiočių iki Rokantiškių užtvankos, draudžiama žvejoti naudojant natūralios kilmės masalus ir daugiau kaip vieną vienšakį kabliuką.

Nuoširdžiai dėkojame operatyviai sureagavusiems Vilniaus aplinkos apsaugos inspektoriams bei apie pažeidimą mums pranešusiems neabejingiems piliečiams!

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *