Neryje ties Laurų sodais- sučiupti brakonieriai

, paskelbta sausio 20, 2017

2014 metų lapkričio 10 d. Neries upėje ties Laurų sodais, „Lašišos dienoraštis“ komandos nariai vykdė reidą, norėdami įsitikinti ar yra laikomasi mėgėjiškos žūklės įstatymų.

Brakonieriai nepabūgsta net prastų oro sąlygų (lietaus, didelio vėjo, šalčio), tamsaus paros meto arba ankstyvo ryto. Anaiptol – daugelis jų pasirodo būtent tuomet. Ne išimtis buvo ir šis kartas.

Naktį ties didžiule lašišų nerštaviete pasirodė du asmenys. Vienas jų – stebėtojas, kuris  atėjęs kiek ankščiau ir apžiūrėjęs pakankamai didelį upės ruožą, mišką bei krūmus davė ženklą, kad brakonieriauti – saugu. Tai pakankamai dažnai naudojama schema tarp šios kategorijos asmenų.

Kadangi visuomeninės gamtos apsaugos asociacijos „Lašišos dienoraštis“ vienas iš tikslų – lašišinių žuvų išteklių išsaugojimas ir gausinimas, nebuvo laukiama kol brakonieriams pavyks sugauti ant lizdo neršiančias lašišas. Patikros metu asmuo žūklės įrankį nedelsiant įmetė į vandenį, taip slėpdamas įkalčius ir norėdamas išvengti gresiančios atsakomybės.

Tik atkaklių reido narių dėka, po sudėtingos paieškos, buvo ištrauktas naudotas žūklės įrankis. Paaiškėjo, jog asmuo naudojo galingą spiningą, storą pintą valą, o ant jo pririšęs svorius ir itin didelius trišakius kablius bandė „užkabliauti“ tauriąsias žuvis. Šiam brakonieriui taip pat nepavyko išvengti teisinės atsakomybės.

Apie Admin

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *