Už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus – nemenkos baudos

, paskelbta sausio 23, 2017

Limituota lašišų ir šlakių žvejyba draudžiama nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d.

Praėjusiais metais už lašišos ar šlakio sugavimą be žvejo mėgėjo kortelės ar pažeidžiant limituotos žvejybos aprašo nuostatus grėsė administracinė atsakomybė nuo 230 iki 579 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Nuo 2017 m. ši suma beveik padvigubėj0 – už vieną lašišą ar šlakį brakonieriams teks pakloti 1000 eurų.

Žvejo mėgėjo kortelės yra išduodamos vienai dienai į 1 iš žemiau išvardintų upių ruožų. Per vieną žvejybą leidžiama sugauti vieną lašišą arba vieną šlakį, ne mažesnius kaip 65 cm. Žvejo mėgėjo kortelę privaloma turėti žvejybos vietoje.

Aplinkos Ministerija primena, kad nemokamą žvejybos teisę turintys asmenys gali vykdyti lašišų ir šlakių žvejybą paleidžiant žuvis, o nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d. žemiau išvardintų upių ruožuose turi teisę žvejoti tik įrankiais ir masalais, kurie nenaudojami plėšriųjų ir lašišinių žuvų žvejybai, išskyrus Nemuną ir Nerį žemiau Jonavos J. Ralio gatvės tilto, kur nemokamą žvejybos teisę turintys asmenys ir asmenys, neįsigiję žvejo mėgėjo kortelių, gali žvejoti laikydamiesi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų.

UPIŲ RUOŽAI, KURIUOSE MĖGĖJŲ ŽVEJYBA NUO RUGSĖJO 16 D. IKI SPALIO 15 D. DRAUDŽIAMA NETURINT ŽVEJO MĖGĖJO KORTELĖS AR NEMOKAMOS ŽVEJYBOS TEISĖS

Apie Admin

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *