Apsilankymas Žuvivaisos skyriaus Žeimenos poskyryje, Meškerinėje

, paskelbta kovo 16, 2017

2017 m. kovo 13 d. mūsų Asociacijos nariai apsilankė Žuvivaisos skyriaus Žeimenos poskyryje, Meškerinėje. Turėjome galimybę pamatyti atliekamus darbus iš arti, pabendrauti su tikrais šios srities specialistais. Buvome supažindinti ne tik su esama situacija Lietuvoje, tačiau ir Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Latvijos, Lenkijos patirtimi.

Apžiūrėjome turimą įrangą, išnaršintas ir auginamas žuvis – kiršlius, lašišas, šlakius. Nuo pačių mažiausių iki ūgtelėjusių, kurie jau šį pavasarį papildys Lietuvos upes ir upelius. Mokslų daktaras Egidijus Leliūna pastebi, kad tauriųjų žuvų kiekiai mūsų upėse po truputį didėja, tačiau džiaugtis gerėjančia situacija dar labai anksti. Lašišų ir šlakių populiacija daugelyje Lietuvos upių šiuo metu nesiekia nė 50 procentų, lyginant su tuo, ką Žuvininkystės tarnyba yra užsibrėžusi įgyvendinti.

Tik nuosekliu ir sunkiu Žuvivaisos skyriaus darbu Šventosios upėje ir jos intakuose – Siesarties, Širvintos, Virintos, Armonos ir kt. praktiškai „nuo nulio“ buvo atkurta lašišų ir šlakių populiacija.

Kalbant apie mėgėjišką žvejybą, specialistas sutinka, kad viena iš priemonių išsaugoti ir gausinti tauriųjų žuvų išteklius – leisti vykdyti rudeninę lašišų ir šlakių žvejybą tik „pagavai – paleisk“ principu.

Dėkojame poskyrio vedėjui Kaziui Vainickui ir vyriausiajam specialistui dr. Egidijui Leliūnai už skirtą laiką, šiltą priėmimą ir suteiktą vertingą informaciją. Buvo labai įdomu!

Akimirkos

 

Apie Admin

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *