Vilnios upėje sulaikyti brakonieriai padarę daugiau nei 3000 eur žalą gamtai.

, paskelbta gegužės 7, 2020

Vilnios upėje sulaikyti brakonieriai padarę daugiau nei 3000 eur žalą gamtai‼️⛔️📢

Vakar, tikrinant, kaip meškeriotojai laikosi žūklės taisyklių, buvo pastebėti asmenys, žvejoję natūralios kilmės masalais upės ruože, kur tai daryti draudžiama. Patikrinus paaiškėjo, kad asmenys buvo sugavę 3 kiršlius ir net 18 upėtakių. Šiuo metu ichtiologai atlieka tyrimus ar tai tikrai upėtakiai, ar lašišų jaunikliai. Jei pasitvirtins, kad tai lašišų rituoliai, žala gamtai gali būti kelis kartus didesnė.

Asmenys buvo pasiruošę, o pastebėję mūsų asociacijos narius, pradėjo begti su laimikiu. Nors ne visus asmenis pavyko sulaikyti, tačiau jie yra užfiksuoti darant pažeidimą vaizdo kameromis ir gerai žinomi tiek mums, tiek aplinkos apsaugos pareigūnams, tad už pažeidimus teks atsakyti visiems. Praėjusiais metais, vieno iš asmenų brolis, buvo sulaikytas brakonieriaujant neršiančias lašišas.

Už neteisėtą žvejybą kiekvienam brakonieriui teks sumokėti nuo 120 iki 300 eur. baudą ir atlyginti gamtai padarytą žalą – 3045 eur. (gali ženkliai didėti po atliktų tyrimų). Taip pat buvo konfiskuoti žūklės įrankiai.

Primename, kad nuo Vilnios upės žiočių iki Rokantiškių užtvankos bei Žeimenos upėje, visus sugautus upėtakius, kiršlius, lašišas ir šlakius nuo šiol privaloma paleisti. Be to, Vilnios upėje, nuo žiočių iki Rokantiškių užtvankos, draudžiama žvejoti naudojant natūralios kilmės masalus ir daugiau kaip vieną vienšakį kabliuką.
https://www.delfi.lt/kablys/zvejyba/upetakiu-zvejyba-brakonieriams-kainavo-per-3000-euru.d?id=84254151&fbclid=IwAR0OiTYHcLWwWPXzx4eXuWNnQ0t5tEXhwILUA425zVlEvXStI9PpWMd4QRA

Apie Admin2

Palikite žinutę

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *